آیا ویتامین D با دیابت نوع 2 ارتباط دارد؟مطالعه با کروماتوگرافی مایع

پرتوژن
24 خرداد, 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
ویتامین D , دستگاه HPLC

آیا ویتامین D با دیابت نوع 2 ارتباط دارد؟مطالعه با کروماتوگرافی مایع

دیابت نوع 2 یک بیماری نسبتاً شایع است که در صورت عدم درمان صحیح می تواند عواقب جدی داشته باشد. دیابت نوع 2 به این دلیل است که انسولین به طور موثر در بدن کار نمی کند. آنچه باعث این اتفاق می شود به طور کامل شناخته نشده است و عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر استعداد ابتلا به دیابت تأثیر بگذارد. دیابت همچنین می تواند منجر به عوارض زیادی، چه حاد و چه مزمن شود.

در مقاله اخیر محققین در دوحه قطر که در مجله پیشرفت های درمانی در بیماری مزمن منتشر شده است بررسی کرده اند که آیا کمبود ویتامین D با یکی از عوارض دیابت یعنی رتینوپاتی دیابتی مرتبط است یا خیر. آیا سطح ویتامین D می تواند با رتینوپاتی دیابت مرتبط باشد؟ کروماتوگرافی به محققان کمک کرد تا هر پیوندی را کشف کنند.

انسولین در خون

دلایل زیادی برای دیابت وجود دارد، و اغلب چندین عامل هستند که در احتمال ابتلا به دیابت نقش دارند. اما محتمل‌ترین علت یک استعداد ژنتیکی است – معمولاً در خانواده‌ها ایجاد می‌شود. دیابت نتیجه عدم عملکرد صحیح هورمون انسولین در بدن است. انسولین توسط پانکراس در پاسخ به گلوکز در جریان خون ترشح می شود. انسولین به گلوکز موجود در خون ما اجازه می دهد تا وارد سلول های ما شود، جایی که به عنوان سوخت استفاده می شود. اگر انسولین به درستی کار نکند، سطح قند خون از سطح طبیعی بالاتر می رود. این باعث می شود انسولین بیشتری آزاد شود.

دستگاه آنالیز شیمیایی پرتابل XRF
مشاهده

اگر سطح قند خون شما همیشه بالا باشد، ممکن است به عروق خونی آسیب وارد شود. رگ های خونی زیادی در چشم وجود دارند که خون را به شبکیه می رسانند. آسیب به این رگ های خونی به این معنی است که ممکن است مسدود شوند یا نشت کنند. کاهش جریان خون به شبکیه می تواند به شبکیه آسیب برساند و به درستی کار نکند. اگر تشخیص داده نشود یا درمان نشود، می تواند منجر به نابینایی شود. این عوارض ناشی از دیابت به عنوان رتینوپاتی دیابتی شناخته می شود. این بدان معنی است که افراد مبتلا به دیابت باید به طور منظم غربالگری چشم را انجام دهند تا مطمئن شوند که رتینوپاتی در مراحل اولیه که علائم همیشه متوجه آنها نمی شود، تشخیص داده می شود.

ویتامین D و رتینوپاتی

در مقاله ذکر شده در بالا، محققان بررسی کردند که آیا ارتباطی بین کمبود ویتامین D و رتینوپاتی دیابتی وجود دارد یا خیر. با توجه به آب و هوا، شاید تعجب آور باشد که سطح ویتامین D معمولاً در خاورمیانه پایین است. محققان 750 بیمار قطری، 460 مبتلا به دیابت نوع S و 290 نفر از بستگان خود را بدون این بیماری مورد مطالعه قرار دادند. نمونه های خون و ادرار پس از یک شب ناشتا گرفته شد و با استفاده از کروماتوگرافی مایع – طیف سنجی جرمی (LC/MS) آنالیز شد. استفاده از این تکنیک ها در مقاله مورد بحث قرار گرفته است، محققان به این نتیجه رسیدند که داده ها نشان می دهد که هر دو نوع 25(OH)D3 و فرم فعال 1,25(OH)2D3 (اشکال ویتامین D) ارتباط زیادی با رتینوپاتی دیابتی دارند.

پرسش و پاسخ در زمینه دستگاه جذب اتمی (اتمیک ابزوربشن)
مشاهده

 

جهت مشاوره و خرید انواع تجهیزات آزمایشگاهی با مشاوران واحد فروش شرکت شناسا پرتوژن ۷۵۳۱۱ – ۰۲۱ در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.